fbpx
Τρίτη, 16 Ιούνιος 2020 08:36

Καρπούζι: ο καλοκαιρινός μας "σύντροφος" και τα καλά του!

Σύντροφός μας το καλοκαίρι, με λίγες θερμίδες και πολλά οφέλη για την υγεία μας! Το καρπούζι, «το φρούτο του καλοκαιριού» είναι γνωστό για τη δροσιά και την απόλαυση που μας προσφέρει, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί «κρυφή» πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων! 

Η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει περίπου το 90% και οι βιταμίνες C, A, B5, Β6 καθώς και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, όπως Κάλιο και Μαγνήσιο, απογειώνουν τη διατροφική του αξία!

“Μειώνει την αρτηριακή πίεση”

Έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει πως μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε υπερτασικούς, καθώς επίσης μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των αρτηριών.

“Ενυδατωμένος οργανισμός” 

Την καλοκαιρινή περίοδο o οργανισμός μας, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, αφυδατώνεται. Πλούσιο σε νερό το καρπούζι είναι εδώ για να μας ενυδατώσει. 

“Καρπούζι μετά τη σωματική άσκηση” 

Σύμφωνα με έρευνες ένας χυμός καρπουζιού μετά τη σωματική άσκηση συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών και στη μείωση των μυϊκών βλαβών. 

“Σύμμαχος στη δίαιτα”

Τρώμε καρπούζι χωρίς τύψεις! Με ελάχιστες θερμίδες, το καρπούζι αποτελεί το ιδανικό φρούτο που μπορούμε να προσθέσουμε στη δίαιτά μας!  

“Καλύτερη πέψη, βοηθός στη δυσκοιλιότητα”

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό και αρκετά ιχνοστοιχεία βοηθά τόσο στη στομαχική πέψη, όσο και στη δυσκοιλιότητα.

“Μείωση των φλεγμονών και του οξειδωτικού στρες”

Το λυκοπένιο και η Βιταμίνη C που περιέχει, βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες και των φλεγμονών.

Απολαύστε το στο πιάτο ή στο ποτήρι, όλο το καλοκαίρι! Κάνει καλό!

X

Right Click

No right click