fbpx

Blog Υγείας

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 19:13

Κινόα: η βασίλισσα των υπερτροφών!

Tο εξωτικό αυτό ψευδο-δημητριακό από τις μακρινές Άνδεις είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη.Μαγειρεύεται όπως το ρύζι, είναι ελεύθερο γλουτένης και πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.Δεν περιέχει γλουτένη και χωνεύεται ευκολότερα από το σιτάρι, το καλαμπόκι ή…
Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πλούσιο σε μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Μάλιστα, ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α…
Τι είναι το πυρίτιο;Το πυρίτιο είναι το δεύτερο συστατικό του φλοιού της γης (27% κατά βάρος), αμέσως μετά το οξυγόνο και πριν το αλουμίνιο. Είναι ένα από τα 12 κύρια στοιχεία της στοιχειώδους σύνθεσης των οργανισμών. Βρίσκεται σε αφθονία στον…
Βιταμίνη Ε είναι ο γενικός όρος για μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται τοκοφερόλες και εμφανίζονται σε 4 μορφές: Άλφα, Βήτα, Γάμα και Δέλτα - τοκοφερόλη. Η Άλφα τοκοφερόλη είναι η πιο γνωστή και αποτελεσματική μορφή. Η Βιταμίνη Ε είναι μια…
Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, το αβγό και τα γαλακτοκομικά.Όπως όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιταμίνη Β12 παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Συμβάλλει στη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και…
Σελίδα 5 από 6