Τετάρτη, 19 Ιούλιος 2017 12:08

5 Δροσερές σαλάτες για το καλοκαίρι!

Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα για να καλύψετε τη μεσημεριανή σας λιγούρα το καλοκαίρι από μία δροσερή, χορταστική σαλάτα.

Εμείς σας βρήκαμε 5 συνταγές για καλοκαιρινές σαλάτες που μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν ένα κυρίως πιάτο!
Καλή σας όρεξη!

 

Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και δυόσμο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 500γρ. καρπούζι σε κύβους
• 200γρ. φέτα σε κύβους
• φύλλα δυόσμου, ρόκας
• λίγο λάδι
• πετιμέζι ή σιρόπι ροδιού
• αλάτι

Βάζετε σε ένα μπολ το καρπούζι και τα κομμάτια φέτας. Έπειτα, προσθέτετε τα φύλλα του δυόσμου και της ρόκας. Ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε λίγο λάδι και το σιρόπι του ροδιού ή το πετιμέζι. Έτοιμη!

 

Ταμπουλέ με ντοματίνια και καρύδια

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 120γρ. πλιγούρι
• 180ml νερό
• 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
• μισό αγγούρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
• 4κ.σ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
• 30ml λάδι
• το χυμό ενός λεμονιού
• αλάτι

Βάζετε το πλιγούρι σε βραστό νερό (που έχετε αποσύρει από την φωτιά) και το αφήνετε για 15 λεπτά. Αν δεν το έχει απορροφήσει μέχρι τότε, απλά το στραγγίζετε. Με το που κρυώσει το μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε στο τέλος το αλάτι. Έτοιμη για σερβίρισμα!

Μαυρομάτικα φασόλια με πιπεριές Φλωρίνης

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
• 2 πιπεριές Φλωρίνης
• 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
• 2 κ.σ λευκό ξύδι
• 120ml λάδι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
• αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζετε από βραδύς τα μαυρομάτικα φασόλια. Την επόμενη μέρα τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Έπειτα σε ένα μπολ ρίχνετε τα φασόλια, τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Για το τέλος αφήστε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Έτοιμη για σερβίρισμα!

Σαλάτα με φακές, φέτα και ντοματίνια


Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 225γρ. φακές
• σκόρδο (προαιρετικό)
• 200γρ. ντοματίνια
• 8 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
• 4-5 φύλλα δάφνης
• μισό αγγούρι σε ροδέλες
• λίγο λάδι
• 100γρ. φέτα θρυμματισμένη
• 100γρ. κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια
• χυμό από 1/2 λεμόνι
• λίγο βασιλικό
• αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τις φακές για 20-30 λεπτά με τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. Μόλις κρυώσουν τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά από πάνω και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σαλάτα με μήλο, φέτα και ξηρούς καρπούς


Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• φύλλα από σπανάκι
• 1 μήλο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
• 100γρ. φέτα
• λίγα καρύδια
• αλάτι
Για το dressing:
• 3 κ.σ βαλσάμικο
• 3 κ.σ λάδι
• αλάτι
• 1/2 κ.γ μουστάρδα
• χυμό από 1/2 πορτοκάλι

Αφού πλύνετε καλά το σπανάκι, το κόβετε και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Από πάνω προσθέτετε το μήλο σε φέτες, το κρεμμύδι, τη φέτα και τα καρύδια. Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά του dressing και τα χτυπάτε καλά. Τέλος, το περιχύνετε πάνω από τη σαλάτα, προσθέτετε αλάτι και ανακατεύετε.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tα 10 “δώρα” της yoga! Η διατροφή του …καύσωνα! »